Droge woelrat bestrijding

Het bestrijden van droge woelratten is echter specialistisch werk, dus neem contact op met Kees Kooijman de ongedierte specialist of kijk in onze webshop wat u zelf kunt doen.

UITERLIJK

De droge woelrat is grijsbruin tot bruin van kleur, heeft een plompe bouw en een stompe snuit. De ogen en oren zijn gedeeltelijk verborgen. Een volwassen droge woelrat kan wel 130 tot 170 mm lang worden. De staart is kort behaard en bijna even lang als zijn lijf.

De ontwikkeling en leefwijze van de droge woelrat

Gemiddeld heeft de droge woelrat drie worpen per jaar met een nest van rond de 2 tot 7 jongen. Droge woelratten worden niet ouder dan 2 jaar.

De droge woelrat is een uitstekende graver en heeft een hekel aan zwemmen. Er wordt vooral aan ondergrondse planten geknaagd, dus ook de wortels van jonge vruchtbomen ontkomen niet aan het knagen van de woelrat. Het dier leeft uitsluitend onder de grond en het gangenstelsel kan zeer uitgebreid zijn. De plantenwortels die de gangen indringen, worden weg geknaagd.

Schade en overlast door de droge woelrat

Vooral aan jonge vruchtbomen wordt veel geknaagd door de droge woelrat. Maar ook pengewassen, zoals winterwortels en witlof kunnen te lijden hebben van de droge woelrat.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over rattenwering of het bestrijden van de droge woelrat, neem dan contact op met Kees Kooijman of bestel producten in onze webshop.