Fruitvlieg bestrijding

Fruitvliegen ontwikkelen zich in gistend of rottend materiaal, zoals te rijp fruit, afvoerputjes en dergelijke. Hygiëne is dus erg belangrijk om fruitvliegjes overlast te voorkomen. Wij hebben een groot assortiment vliegenlampen om overlast van vliegen te bestrijden. Neem contact op met Kees Kooijman de ongedierte specialist voor advies.

UITERLIJK

De fruitvlieg is ongeveer 3 tot 4 mm lang en heeft een geelbruin tot zwarte kleur.

De ontwikkeling en leefwijze van de fruitvlieg

Het wijfje legt 400 tot 900 eitjes in gistend of rottend materiaal, zoals rijp fruit, groente, zure melk, bier en afvoerputjes. De ontwikkeling van ei tot vlieg duurt in het algemeen 8 tot 11 dagen.

De fruitvlieg komt onder andere veel voor in bierbrouwerijen, jamfabrieken, limonadefabrieken, winkels, bakkerijen en cafés. Ze zijn dol op de geur van zwakke oplossing van alcohol of azijn.

Overlast door fruitvliegjes doet zich dus voornamelijk door op dergelijke plaatsen. Maar ook thuis in de keuken kunnen fruitvliegjes voor overlast zorgen. In dit geval vaak in de buurt van de fruitschaal.

Ze voeden zich ook met rottende planten en soms met schimmels. Ei, larve, en pop leven in dezelfde rottende of gistende massa, waarmee ook het volwassen insect zich voedt.

Schade en overlast door de fruitvlieg

De fruitvlieg zorgt mede voor verontreiniging van producten en is hinderlijk voor klanten.

Het voorkomen van overlast van de fruitvlieg

Om geen overlast van de fruitvlieg te ondervinden, is het belangrijk om alles zo schoon en droog mogelijk houden. Lege flessen moeten echt leeg  en schoon gemaakt worden. Ook is het belangrijk om afvoerputjes goed schoon te houden.

Tot slot is het uiteraard van belang dat de basis van uw ongediertepreventieplan in orde is.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over vliegenwering of het bestrijden van de fruitvlieg, neem dan contact op met Kees Kooijman of bestel producten in onze webshop. Wij helpen u bij het tegengaan van de fruitvliegjes overlast.