Huismuis bestrijding

Het bestrijden van muizen is een specialistisch werk. Wij hebben veel ervaring met het bestrijden van muizen, wij hebben hier diverse mogelijkheden voor. Ook hebben wij diverse milieuvriendelijke bestrijdingssystemen die zonder gif werken. Bel Kees Kooijman de ongedierte specialist voor advies over huismuis bestrijden. Wij helpen u graag van uw muizenprobleem af.

UITERLIJK

De huismuis is meestal lichtbruin tot grijs van kleur. Hij is niet zo groot en heeft kleine kraaloogjes. De staart van de huismuis is even lang als hijzelf en de huismuis heeft zelf een lengte van 7 tot 10 cm.

De ontwikkeling en leefwijze van de huismuis

De ontwikkeling van de huismuis gaat zeer snel. Wijfjes in de leeftijd van 2 tot 12 maanden hebben gemiddeld 6 tot wel 10 worpen. De draagtijd is bijna 3 weken en er worden gemiddeld 5 tot 6 jongen per nest geboren.

De huismuizen zijn uitstekende klimmers en springers en zijn echte alleseters met een duidelijke voorkeur voor granen.

Schade en overlast door de huismuis

Om in leven te blijven, moet de huismuis hun snelgroeiende snijtanden op peil houden door voortdurend te knagen. Dit doen ze bijvoorbeeld aan elektriciteitskabels, daardoor zijn huismuizen vaak de oorzaak van machinestoring of brand door kortsluiting. Muizen kunnen diverse besmettelijke ziekten overbrengen, zoals paratyfus en diverse vormen van voedselvergiftiging. De huismuis bestrijden is dan een veel gekozen oplossing.

Het voorkomen van overlast van de huismuis

De meest effectieve manier om van de overlast van huismuizen af te komen, kan door de omgeving zo onaantrekkelijk en/of ontoegankelijk te maken voor de huismuis. Dit houdt o.a. in dat er geen rommel en/of vuilnis mag rondslingeren.

Daarnaast adviseren wij de ventilatieopeningen in buitenmuren niet breder te maken dan 0,5 cm en op de buitenmuren gladde stroken te bevestigen van +/- 25 cm hoog, zodat hij onmogelijk naar binnen kan komen. Dit houdt o.a. ook goed sluitende deuren in.

Tot slot is het uiteraard van belang dat de basis van uw ongediertepreventieplan in orde is.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over muizenwering of het bestrijden van de huismuis, neem dan contact op met Kees Kooijman of bestel producten in onze webshop.