Kakkerlak bestrijding

Bestrijden van kakkerlakken is een specialistisch werk, wij hebben goede bestrijdingsmiddelen om uw kakkerlakken probleem goed op te lossen.

UITERLIJK

Er zijn vier verschillende soorten kakkerlakken:

Duitse kakkerlak: Één van de meest voorkomende kakkerlaksoorten in Nederland. Hij heeft een lichtbruine kleur en twee lange, zwarte strepen op zijn borstschild. Hij beschikt over twee lange antennen en een paar grote vleugels.

Amerikaanse kakkerlak: Roodbruine, gevleugelde kakkerklak van ongeveer 3 tot 4 centimeter. Hij is platter dan de Duitse en heeft gele vlekken op de vleugels.

Bruinbandkakkerlak: Deze kakkerlak heeft veel weg van de Duitse kakkerlak. Het is een kastanjebruine kakkerlak van ongeveer 1 tot 1,5 centimeter lang.

Oosterse kakkerlak: De Oosterse kakkerlak, ook wel de bakkerstor genoemd, is zwart van kleur en 2 tot 3 centimeter lang.

De ontwikkeling en leefwijze van de kakkerlak

Een kakkerlak beschikt over verschillende eipakketten met daarin ongeveer 30 eitjes. Het aantal eikpakketten verschilt per soort kakkerlak en loopt uiteen van 6 tot 25 eipakketten per jaar. Dit eipakket wordt twee tot vier weken meegesleept en gevoed. Omdat een kakkerlak een skelet aan de buitenkant heeft kan deze niet groeien, en vervelt daarom. De kakkerlak wordt gemiddeld een half jaar tot een jaar oud, met uitzondering van de Amerikaanse kakkerlak, welke wel tot 2,5 jaar oud kan worden.

De kakkerlak heeft het voordeel zich perfect te kunnen aanpassen aan verschillende omstandigheden. Dit insect is een alleseter en heeft voorkeur voor een ruimte met een hoge luchtvochtigheid, bijvoorbeeld kieren en gaten.

Schade en overlast door de kakkerlak

Deze beestjes kunnen flink wat schade aanrichten, mede door hun uitwerpselen die ze achterlaten kunnen ze uw voedsel verontreinigen. Ook verspreiden ze ziekten en kunnen kortsluiting veroorzaken in uw meterkast.

Het voorkomen van overlast van de kakkerlak

Bent u het zat om iedere keer uw eten weg te gooien nadat er weer eens een kakkerlak heeft ingezeten? Stop het nu en neem contact op met de ongediertespecialist.

Uiteraard is het van belang dat de basis van uw ongediertepreventieplan in orde is.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over insectenwering of het bestrijden van de kakkerlak, neem dan contact op met Kees Kooijman of bestel producten in onze webshop.