Kamervlieg bestrijding

Vliegen zijn de afvalverwerkers van de natuur, hygiëne is erg belangrijk om overlast te voorkomen, wij hebben een groot assortiment vliegenlampen om overlast van vliegen te bestrijden.
Neem contact op met Kees Kooijman de ongedierte specialist voor advies.

UITERLIJK

De kamervlieg staat bekend om zijn grote lengte en de donkere lengtestrepen op de bovenkant van zijn borststuk.

De ontwikkeling en leefwijze van de kamervlieg

Het wijfje legt in totaal bijna 600 tot wel 2000 eitjes. De larven ontwikkelen zich enkele centimeters onder het oppervlak van rottend materiaal. De ontwikkeling van ei tot volwassen  kamervlieg duurt in het algemeen 1 tot 3 weken.

De kamervlieg komt onder andere voor op mest, afval, dode dieren en voedingsmiddelen. Ze leven van allerlei voedsel, zoals suiker, stroop etc.

Schade en overlast door de kamervlieg

De kamervlieg is een ziekteverspreider. Aan poten, monddelen, haren en alsmede via uitwerpselen worden ziekteverwekkende virussen, bacteriën en dergelijke verspreid. Deze kunnen gevaar opleveren voor mens en huisdier.

Het voorkomen van overlast van de kamervlieg

Om overlast van de kamervlieg te voorkomen, moet men alles zo schoon mogelijk houden. Het is onder andere belangrijk dat afval zo veel mogelijk af gedekt wordt en waar mogelijk is vliegengaas aangebracht of klapdeuren geplaatst.

Tot slot is het uiteraard van belang dat de basis van uw ongediertepreventieplan in orde is.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over vliegenwering of het bestrijden van de kamervlieg, neem dan contact op met Kees Kooijman of bestel producten in onze webshop.