Meeltor bestrijding

Hoewel meeltorren maar kleine insecten zijn, kunnen ze toch voor heel wat overlast zorgen. Vooral op plaatsen waar voorraad wordt bewaard, kan de schade enorm oplopen. Heeft u last van meeltorren, dan adviseren wij meeltorren bestrijden. Dit is echter zeer specialistisch werk, waarvan het goed is om dat uit te besteden. Kees Kooijman is als ongediertespecialist een uitstekende partij voor het bestrijden van meeltorren. In onze webshop vindt u producten waarmee u zelf meeltorren bestrijden kunt.

UITERLIJK

De lengte van een volwassen meeltor is ongeveer 13 – 18 mm. De meeltor is een uitstekende vlieger. Ze zijn zwart tot zwartbruin van kleur en de dekschilden zijn gestreept. De eitjes van de meeltor zijn grijswit van kleur. De larve is rolrond en geelbruin van kleur. Ze kunnen tot 28 mm groot worden en hebben 3 paar goed ontwikkelde poten.

De ontwikkeling en leefwijze van de meeltor

Het wijfje legt ongeveer 400 eitjes. Hieruit komen na 12 dagen de larven. Het larve stadium duurt 1 – 1,5 jaar en de verpopping duurt ongeveer 14 dagen. Als meeltorren bestrijden niet op tijd wordt gedaan, neemt het aantal meeltorren dus snel fors toe.

De meeltor nuttigt veel voedsel van plantaardige, eventueel ook dierlijke oorsprong, zoals brood en vaste meelspijzen. De meeltor kan zich in ons klimaat goed handhaven. Ze zoekt graag donkere plaatsen op en komt daarom veel voor in voedselopslag ruimten en ook veelvuldig in vogelnesten. Dit komt omdat de larven graag door vogels worden gegeten. Zij worden door vogels meegenomen en verstoppen zich dan in het nest. Vanuit daar kunnen deze insecten eventueel gemakkelijk via het dak in huis komen.

Schade en overlast door de meeltor

De meeltor kan schade veroorzaken in langdurig opgeslagen voorraden en zorgt ervoor dat het voedsel bederft. Dit kan op financieel vlak verregaande gevolgen hebben, omdat de voorraden niet meer verkocht kunnen worden. Door op tijd meeltorren te bestrijden, voorkomt u deze situatie.

Het voorkomen van overlast van de meeltor

Om overlast te voorkomen, moet u uw voorraden goed afsluiten, koel en droog opslaan en niet te lang bewaren. De oude voorraden en verlaten vogelnesten verwijderen.

Tot slot is het uiteraard van belang dat de basis van uw ongediertepreventieplan in orde is. Wij geven u graag advies over het preventief bestrijden van meeltorren.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over insectenwering of het bestrijden van de meeltor, neem dan contact op met Kees Kooijman of bestel producten in onze webshop. Hiermee kunt u zelf meeltorren bestrijden. Als u hier de tijd niet voor heeft of het liever overlaat aan een specialist, dan staan wij voor u klaar om de meeltorren te bestrijden.