Mieren bestrijding

Wij hebben professionele bestrijdingsmiddelen om mieren te bestrijden. Neem contact op met Kees Kooijman de ongedierte specialist voor advies. Naast reguliere mieren kunnen wij ook voor u vliegende mieren bestrijden.

UITERLIJK

Een mier heeft zes poten die aan een langwerpig zwart of bruin lichaam vast zitten. Normaal gesproken vliegen mieren niet, maar in de maand augustus treedt er een uitzondering op wanneer de koningin en de mannetjes op bruidsvlucht gaan. Dit wordt ook wel de maand van de vliegende mieren genoemd. In deze maand is vliegende mieren bestrijden dus ook aan de orde van de dag.

De ontwikkeling en leefwijze van de mier

De mierenkoningin is de enige in het mierennest die eitjes legt. Zo’n mierenkoningin kan wel 15 tot 20 jaar oud worden terwijl de werksters maar 2 tot 3 jaar oud kunnen worden.

Mieren zitten graag onder bestrating en doordat ze daar nestruimte nodig hebben transporteren ze het zand omhoog. Als ze in huis iets lekkers ontdekken, zetten ze een spoor uit naar het nest en de hele familie komt er achteraan om het voedsel terug naar het nest te verplaatsen.

Schade en overlast door de mier

Mieren kunnen makkelijk verpakkingen van voedingsmiddelen binnendringen en zo het voedsel onbruikbaar maken. Ook kunnen ze door het nest dat ze maken uw tuin laten verzakken. In zo’n geval is mierenbestrijding een welkome oplossing.

Het voorkomen van overlast van de mier

Mieren kunnen makkelijk verpakkingen van voedingsmiddelen binnendringen en zo het voedsel onbruikbaar maken. Ook kunnen ze door het nest dat ze maken uw tuin laten verzakken.

Tot slot is het uiteraard van belang dat de basis van uw ongediertepreventieplan in orde is.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over insectenwering of het bestrijden van de mier, neem dan contact met op Kees Kooijman of bestel producten in onze webshop. Hiermee kunt u (vliegende) mieren bestrijden zelf uitvoeren.