Muggen bestrijding

Het bestrijden van muggen is echter specialistisch werk, dus neem contact op met Kees Kooijman de ongedierte specialist of kijk in onze webshop wat u zelf kunt doen.

UITERLIJK

De steekmug is slank, ongeveer 6 mm lang en heeft relatief lange poten. De wijfjes van de steekmug bezitten stekende en zuigende monddelen.

De ontwikkeling en leefwijze van de mug

Het wijfje legt 100 of meer eitjes in water of op vochtige grond. De ontwikkeling van ei tot mug duurt in het algemeen ongeveer 1 tot 2 weken. De mug leeft meestal 1 tot 2 maanden.

Muggen zijn nachtdieren die vooral in de zomer – tegen de schemering – in actie komen. Overdag rusten ze onder andere in en om gebouwen. Wijfjes moeten bloed zuigen om eitjes tot rijpheid te brengen. Ze zuigen bloed bij mens en dier. Op alle plaatsen waar water langer dan een week blijft staan, kunnen muggen zich ontwikkelen. De larven van de steekmug voeden zich met plantaardig en dierlijk materiaal uit het water.

Schade en overlast door de mug

De steekmuggen zorgen voor het overbrengen van ziekteverwekkende organismen. Ook bezorgen deze insecten pijnlijke steken bij mens en dier.

Het voorkomen van overlast van de mug

Probeer plaatsen waar water langer blijft staan goed droog te maken.

Tot slot is het uiteraard van belang dat de basis van uw ongediertepreventieplan in orde is.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over insectenwering of het bestrijden van de mug, neem dan contact met op Kees Kooijman of bestel producten in onze webshop.