Natte woelrat bestrijding

Het bestrijden van natte woelratten is niet makkelijk en lastig om zelf uit te voeren, dus neem contact op met Kees Kooijman de ongedierte specialist of kijk in onze webshop wat u zelf kunt doen.

UITERLIJK

De natte woelrat is grijsbruin tot zwart van kleur, is plomp gebouwd en heeft een stompe snuit. Oren en ogen liggen in de vacht verborgen. De volwassen woelrat is ongeveer 167 tot 187 mm lang en heeft een korte behaarde staart.

De ontwikkeling en leefwijze van de natte woelrat

De vrouwtjes van de natte woelrat hebben gemiddeld drie worpen per jaar. De draagtijd telt 20 tot 22 dagen en de jongen zijn na 3 maanden geslachtsrijp. De grote van een nest kan verschillen van 2 tot 7 jongen.

De natte woelrat knaagt aan zachtere, ondergrondse plantendelen van knol- en bolgewassen en aan wortels. In waterrijke streken worden vanuit de slootkant zelf gegraven gangen om in te schuilen gemaakt.

Schade en overlast door de natte woelrat

Vooral in jonge boomgaarden is aanzienlijke schade. Ook het akkerland kan veel schade ondervinden van de natte woelrat, zoals de bloemenvelden, witlofpercelen, en de winterwortel- en waspeenteelt. In zulke gevallen is woelrat bestrijden een logische vervolgstap.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over rattenwering of het bestrijden van de natte woelrat, neem dan contact op met Kees Kooijman of bestel producten in onze webshop.