Pissebed bestrijding

Hoewel pissebedden over het algemeen geen kwaad doen of heel erg schadelijk zijn, kunnen deze insecten toch voor heel wat overlast zorgen. Het bestrijden van pissebedden is echter specialistisch werk, dus neem contact op met Kees Kooijman de ongedierte specialist of kijk in onze webshop wat u zelf kunt doen.

UITERLIJK

Een pissebed is vrij plat, ovaalvormig, grijsachtig en de rug en onderbuik zijn bekleed met schubben. De pissebed heeft twee grote ogen en de lengte van een volwassen pissebed is ongeveer 1,2 tot 1,8 cm.

De ontwikkeling en leefwijze van de pissebed

De wijfjes van de pissebed dragen de eitjes onder aan het lichaam mee in een broedruimte. De larven vervellen vele keren, soms tot wel 10 keer. Volwassen pissebedden kunnen wel 2 jaar oud worden.

Pissebedden komen algemeen veel voor in tuinen en in gebouwen alleen op vochtige plaatsen. Ze voeden zich met dood, meestal rottend plantenmateriaal. Soms voeden pissebedden zich ook wel met dierlijke resten en uitwerpselen.

Schade en overlast door de pissebed

Over het algemeen is het niet nodig om pissebedden te bestrijden omdat ze geen overlast veroorzaken. Soms komen pissebedden in grote aantallen voor op bijvoorbeeld tuinderijen en in groentetuinen. Dan kunnen pissebedden door hun vreterij wel schade aan kiemplanten veroorzaken. In dat geval raden wij het bestrijden van pissebedden zeker aan.

Voor zover bekend zijn er geen gezondheidsgevaren voor mens en dier.

Het voorkomen van overlast van de pissebed

Het voorkomen van vochtige plaatsen met veel rottend plantaardig materiaal is erg belangrijk. Zorg voor een goede hygiëne in en rond gebouwen en houd kruipruimten goed droog.

Tot slot is het uiteraard van belang dat de basis van uw ongediertepreventieplan in orde is. Voorkomen is beter dan genezen en zo voorkomt u ook dat u pissebedden bestrijden moet doen in een later stadium.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over insectenwering of het bestrijden van de pissebed, neem dan contact op met Kees Kooijman of bestel producten in onze webshop. U kunt dan zelf aan de slag met het bestrijden van pissebedden.