Rijstmeelkever bestrijding

Het bestrijden van rijstmeelkevers is echter specialistisch werk, dus neem contact op met Kees Kooijman de ongedierte specialist of kijk in onze webshop wat u zelf kunt doen.

UITERLIJK

De rijstmeelkever is 4 mm groot en roodbruin van kleur. De kever heeft antennen die aan de top knotsvormig verdikt zijn. De voorvleugels of dekschilden van deze familie zijn fijn gestreept. De larven zijn tot 8 mm lang, geelbruin van kleur en hebben drie paar poten. De pop is 5 mm groot en gelig van kleur.

De ontwikkeling en leefwijze van de rijstmeelkever

Rijstmeelkevers ondergaan een volledige gedaantewisseling. De eitjes worden los gelegd en komen na 3 tot 10 dagen uit. De larven zijn actief en vervellen ongeveer 8 keer en een rijstmeelkever kan wel bijna 1,5 jaar oud worden.

Schade en overlast door de rijstmeelkever

De voornaamste schade van de rijstmeelkever is verontreiniging. De aangetaste voorraden kunnen zelfs de neiging krijgen tot schimmelvorming. De aangetaste voorraad kan eveneens een muffe tot zure lucht krijgen.

Het voorkomen van overlast van de rijstmeelkever

Verwijder aangetaste producten, houd opslagruimten schoon en droog en probeer de temperatuur in opslagruimten zo laag mogelijk houden. Voorkom ophoping van stofdeeltjes en vermenging met nog te verwerken producten.

Tot slot is het uiteraard van belang dat de basis van uw ongediertepreventieplan in orde is.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over insectenwering of het bestrijden van de rijstmeelkever, neem dan contact op met Kees Kooijman of bestel producten in onze webshop.