Rioolvlieg/Motmug bestrijding

Rioolvliegen kunnen voor overlast zorgen en in dat geval is rioolvliegen bestrijden een aanrader. Dit is echter specialistisch werk, wat u het beste kunt overlaten aan een ongedierte specialist. Wilt u zelf aan de slag met het bestrijden van deze motmuggen, bezoek dan onze webshop en kijk wat u zelf kunt doen.

UITERLIJK

De rioolvlieg, ook wel motmug genoemd, is een klein insect met sterk behaarde vleugels. Ze zijn grijs tot lichtgrijs van kleur en als de vleugels in rust zijn, worden ze als een dakje over het lichaam gevouwen.

De ontwikkeling en leefwijze van de rioolvlieg

Larven van de rioolvlieg ontwikkelen zich in organisch materiaal. De vrouwtjes geven een lokstof af waardoor de mannetjes worden aangetrokken.

De larven van de rioolvlieg kunnen zeer talrijk voorkomen in rioolzuiveringsbedden, ook in kruipruimten waar leidingen kapot zijn en drab ontstaan is. Tevens in popplanten en plantenbakken die te vochtig zijn.

Schade en overlast door de rioolvlieg

Er is geen directe schade van rioolvliegen. Maar insecten die uit het riool komen, kunnen altijd een gevaar zijn voor uw gezondheid. In dat geval is rioolvliegen/motmuggen bestrijden toch een goede keuze. De ongedierte specialisten van Kees Kooijman weten precies wat er gedaan moet worden om rioolvliegen effectief te bestrijden.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over vliegenwering of het bestrijden van de rioolvlieg, neem dan contact op met Kees Kooijman of bestel producten in onze webshop. Wij verzorgen graag het rioolvliegen bestrijden voor u, maar u kunt uiteraard ook zelf aan de slag.