Spinthoutkever bestrijding

Het bestrijden van spinthoutkevers is echter specialistisch werk, dus neem contact op met Kees Kooijman de ongedierte specialist of kijk in onze webshop wat u zelf kunt doen.

UITERLIJK

De spinthoutkever is licht tot donkerbruin, is 3 tot 8 mm lang en heeft een slank langgerekt lichaam. De kever heeft aan de zijkant van zijn dekschild twee knobbels zitten. Hij is lichtschuw en verstopt zich het liefst op donkere plaatsen, zodat hij niet snel gezien wordt.

De ontwikkeling en leefwijze van de spinthoutkever

Deze kever ondergaat een volledige gedaanteverwisseling. Het vrouwtje legt 75 eitjes die na 1 tot 3 weken uitkomen. Als de larven volgroeid zijn, kruipen ze onder de buitenste laag en brengen dus de meeste schade aan. De spinthoutkever kan maximaal 4 jaar oud worden.

De spinthoutkever is een insect dat zich voedt met spinthout van sommige loofhoutsoorten. Het sprinthout bevindt zich in de buitenste ringen van een boom en heeft een zachte structuur. Hoe droger het sprinthout, des te vatbaarder de boom is voor aantasting.

Schade en overlast door de spinthoutkever

De spinthoutkever is een insect dat zich voedt met spinthout van sommige loofhoutsoorten. Het sprinthout bevindt zich in de buitenste ringen van een boom en heeft een zachte structuur. Hoe droger het spinthout, des te vatbaarder de boom is voor aantasting. Als de larven volgroeid zijn, kruipen ze onder de buitenste laag van het spinthout en brengen zo de meeste schade aan.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over houtaantasterswering of het bestrijden van de spinthoutkever, neem dan contact op met Kees Kooijman of bestel producten in onze webshop.