Tapijtkever bestrijding

Het bestrijden van tapijtkevers is echter specialistisch werk, dus neem contact op met Kees Kooijman de ongedierte specialist of kijk in onze webshop wat u zelf kunt doen.

UITERLIJK

De tapijtkever, of ook wel museumkever genoemd, is een kleine kever met een gevlekt dekschild. De kleuren die op het dekschild voorkomen zijn grijs, geel en bruin en lopen over heel het dekschild. De kever is ongeveer 5 mm groot.

De ontwikkeling en leefwijze van de tapijtkever

De tapijtkever ondergaat een volledige gedaanteverwisseling. De transformatie van ei tot volwassen tapijtkever duurt ongeveer 35 dagen. In normale omstandigheden wordt er meestal één generatie tapijtkevers per jaar geboren.

De volwassen tapijtkever leeft met name van stuifmeel en nectar van bloemen. De larve van de tapijtkever is wat minder ontschuldig. Deze voedt zich met dierlijke producten, zoals haar, veren, wol, leer, textiel en bont.

Schade en overlast door de tapijtkever

De tapijtkever kan schade aanrichten aan bijvoorbeeld uw kleding, tapijten, opgezette dieren en zelfs leer. Deze tapijtkevers kunnen zich door kleine naden en kieren wringen. Om schade en overlast te voorkomen, is het belangrijk om de tapijtkever te bestrijden.

Het voorkomen van overlast van de tapijtkever

Zorg dat kleine naden en kieren gedicht zijn, zodat de tapijtkevers zich hierdoor niet naar binnen kunnen dringen. Verwijder ook verlaten vogelnesten vanonder de dakpannen, zodat de tapijtkever zich hierin niet kan nestelen.

Tot slot is het uiteraard van belang dat de basis van uw ongediertepreventieplan in orde is. Dan is tapijtkever bestrijden zeer waarschijnlijk niet nodig, omdat ze niet binnen kunnen komen.

Meer informatie over tapijtkever bestrijden?

Wilt u meer informatie over insectenwering of het bestrijden van de tapijtkever, neem dan contact op met Kees Kooijman of bestel producten in onze webshop.