Vlooien bestrijding

Het bestrijden van vlooien is echter specialistisch werk, dus neem contact op met Kees Kooijman de ongedierte specialist of kijk in onze webshop wat u zelf kunt doen.

UITERLIJK

Vlooien hebben een plat achterlijf, verschillende uitsteeksel op hun kop en zijn bruin of zwart van kleur.

De ontwikkeling en leefwijze van de vlooi

De ontwikkeling van ei naar volwassen vlo duurt ongeveer twee weken. Na elke bloedmaaltijd worden 4 tot 8 eitjes gelegd en kan in totaal oplopen tot enige honderden. De maximale leeftijd van een vlooi is bijna een jaar.

Vlooien voeden zich met bloed en komen alleen voor op en bij levende dieren en de eieren worden meestal in het nest gelegd.

Schade en overlast door de vlooi

Vlooien zijn een veelvoorkomend probleem in huizen, vooral als u katten of honden als huisdier heeft. Ze worden ook vaak aangetroffen na verhuizingen, in huizen waar voorheen huisdieren werden gehouden.

Vlooien kunnen ziekten overdragen, al komt dat in ons land zelden voor. De grootste overlast die ze veroorzaken bestaat uit het bijten van mensen en huisdieren.

Het voorkomen van overlast van de vlooi

Als u huisdieren heeft, dan is het belangrijk dat u voorkomt dat vlooien zich kunnen nestelen in tapijt en slaapplaatsen:

– Stofzuig tapijt en meubilair waar huisdieren slapen om vlooien en eieren te verwijderen. Gebruik de sterkste zuigkracht die de stof aan kan. Wees voorzichtig bij het legen van de stofzuiger, omdat de vlooien nog levend zijn.
– Stop een stuk vlooienband in de stofzak van uw stofzuiger.
– Schud en klop tapijten en manden van huisdieren buiten uit, zodat de vlooien en eitjes eraf vallen.
– Was de slaapplaats van uw huisdier elke week, liefst boven de 50°C, zodat vlooien gedood worden.
– Wees voorzichtig bij het verplaatsen van manden, tapijten enz. om verspreiding van eitjes te voorkomen.
– Plaats de mand van uw huisdier bij voorkeur op een plek zonder tapijt, bijvoorbeeld op een houten vloer.

Tot slot is het uiteraard van belang dat de basis van uw ongediertepreventieplan in orde is.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over insectenwering of het bestrijden van de vlooi, neem dan contact op met Kees Kooijman of bestel producten in onze webshop.