Enthousiast en ervaren

Maak kennis met de ongedierte specialisten van Kees Kooijman

Kees
Kooijman

(1969) is in 1998 begonnen als ongediertespecialist. “Het bestrijden van ongedierte werd steeds meer een vak apart. Sinds ‘98 moet je bijvoorbeeld gediplomeerd zijn om ongedierte te mogen bestrijden. Ook wordt hygiëne steeds belangrijker. Omdat iedereen met ongedierte te maken krijgen, is het een afwisselend en leuk vak.” De kracht van het bedrijf zit volgens Kees in twee zaken. “Enerzijds zoeken we altijd naar nieuwe ontwikkelingen in de markt om onze dienstverlening verder te verbeteren. Anderzijds zoeken we altijd – samen met de klant – naar de beste oplossing van zijn probleem. Om die vervolgens zo snel mogelijk te realiseren, zodat het probleem geen staartje krijgt.”

Maarten
Boone

(1985) werkt sinds juli 2004 bij Kees Kooijman. Hij is met vlag en wimpel geslaagd voor de cursussen ‘Bestrijdingstechnicus’ en ‘Integrated pestmanagement’. De vrijheid, het contact met mensen en de verantwoordelijkheid van het vak spreken hem erg aan. “Tegenwoordig moeten steeds meer bedrijven zich certificeren voor diverse kwaliteitssystemen. Ik hoop dat dit zich meer gaat ontwikkelen zodat plaagdierbeheersing steeds meer een onderdeel wordt van bepaalde kwaliteitssystemen.”

Piet
Meeuwsen

(1966) is sinds februari 2008 in dienst bij Kees Kooijman. Na 24 jaar ervaring als machinaal verspaander zag hij een nieuwe uitdaging als ongediertebestrijder. “Ik ben een natuurmens, dus de overstap was niet heel moeilijk. Het leuke aan dit vak is dat iedere dag anders is. Mensen zijn vaak blij je te zien, omdat je ze van een probleem af kunt helpen. Hoe meer ervaring, hoe leuker het wordt.” In april 2010 is Piet geslaagd voor het examen “adviseur Houtbescherming”

Sander
Boone

(1989) werkzaam bij Kees Kooijman vanaf maart 2013. “Dit is een erg leuk beroep. Je komt overal en geen één dag is hetzelfde. De afwisseling, de vrijheid en met de natuur bezig zijn. Dit zijn een aantal facetten wat het beroep ongediertebestrijder zo uitdagend maakt. Na 6 jaar in de bouw gewerkt te hebben is dit echt een nieuwe uitdaging, wat prima bevalt. Mijn bouwkundige kennis kan ik dan ook goed gebruiken om bedrijven en particulieren te helpen met de wering van ongedierte. Dat is dan ook een aspect waar ik me verder in wil ontwikkelen.”

Marijn
van der Jagt

(1996) kwam in 2011 als vakantie medewerker bij Kees Kooijman in dienst. In 2012 haalde hij zijn VMBO-diploma in de metaalsector. Sinds september 2012 is hij in dienst als leerling bedrijfsadministratie. “Kantoorwerk en de afwisseling met het werk in de ongediertebestrijding maakt dit werk boeiend en uitdagend.”

Marleen
van ’t Hof

(1981) werkt sinds mei 2012 als administratief medewerkster bij Kees Kooijman ongediertespecialist. Hiervoor werkte zij bij een groothandel in slagerij en horeca benodigdheden in Gouda maar door verhuizing naar Yerseke was dit niet meer haalbaar. Vlak voor de verhuizing belde Kees Kooijman met de vraag om bij hem aan de slag te gaan. “Een mooie uitdaging vond ik, waar ik veel voor het bedrijf kan betekenen. De cijfers op orde houden, etc. doe ik met hartenlust. Mede dankzijde het leuke team, waarbij ons alle, “de klant en het ongedierte” centraal staan!”

Piet
Windhorst

(1957) sinds januari 2013 werkzaam voor Kees Kooijman. Vanuit zijn woonplaats Hazerswoude Dorp een “vooruitgeschoven post” van de firma zodat ook klanten in Zuid Holland snel en efficiënt bediend kunnen worden. Na 35 jaar werkzaam te zijn geweest als toeleverancier voor land- en tuinbouw (met als speerpunt gewasbescherming), heeft hij, na het behalen van het diploma bestrijdingstechnicus de keus gemaakt zich verder te specialiseren in ongediertebeheersing. “Veelzijdig en afwisselend werk met hoofd en handen. Dit geeft veel voldoening en iedere dag is een nieuwe uitdaging”.

Anthonie
van den
Boogaart

 (1993) is sinds maart 2015 gestart met de opbouw van de vestiging Putten. Vanuit dit centraal gelegen punt kan de firma ‘binnen handbereik’ over heel Nederland problemen met ongedierte oplossen. In 2013 heeft hij de opleiding Interieur & Vormgeving succesvol afgerond waarbij zelfstandig ondernemerschap centraal stond. “Toen ik Kees tegenkwam was ik in een klap razend enthousiast over zijn aanpak. Het is geweldig om deel uit te maken van een innovatief en oplossingsgericht bedrijf, dat moet gewoon de wereld in!”